Nieuwsbericht

15dec Webloug gaat vernieuwen en uitbreiden

Op initiatief van het Huis van de Groninger Cultuur is in januari 2012 Webloug van start gegaan. Vanaf het begin is Webloug een succes. In 2014 neemt het aantal bezoekers nog steeds toe en meer en meer Groninger muzikanten, schrijvers, toneelgroepen, koren en instellingen melden hun activiteiten aan Webloug. Bijna iedere dag worden er nieuwsberichten op de voorpagina geplaatst. Webloug is binnen de streektaalwereld een onderhand 'household name' geworden.

Om de Groningstalige activiteiten nog zichtbaarder te maken zal Webloug in januari 2015 worden vernieuwd en uitgebreid. Er komt een andere vormgeving en de nieuwsberichten worden opgedeeld in drie blokken: Muziek, Literatuur en Algemeen. Op deze manier ligt de focus nog meer op de interesse van de individuele bezoeker. Informatie over Grunneger Meziek is straks te vinden in een afzonderlijke rubriek met een eigen archief. Vanzelfsprekend blijft de activiteitenkalender op de voorpagina.

Op de vernieuwde Webloug komen blogs en interviews. Een nieuw onderdeel wordt 'Gedicht van de week', hiervoor zal worden geput uit twee eeuwen Groningse poëzie, bij ieder gedicht komt een link naar informatie over de betreffende dichter.

Door de bundeling van informatie op Webloug zal www.grunnegermeziek.nl ophouden te bestaan. De artikelen op deze site verhuizen naar Webloug.

De facebookpagina van Webloug zal worden omgezet naar een fanpagina. We nodigen onze facebookvrienden binnenkort uit de nieuwe pagina te 'liken', zo blijf je op de hoogte van de nieuwste Groningstalige activiteiten.

In januari 2015 gaat de nieuwe Webloug online. Houd de website www.webloug.nl in de gaten.

Terug naar nieuwsoverzicht