Nieuwsbericht

01okt Streektaalconferentie: kansen en mogelijkheden

De Stichting Nederlandse Dialecten (SND) organiseert op zaterdag 15 november in samenwerking met Bureau Groninger Taal en Cultuur, de IJsselacademie en het Huus van de Taol de 9e streektaalconferentie, deze keer in de Openbare Bibliotheek in Hoogeveen. Het thema is dit jaar Streektaalliteratuur: kansen en mogelijkheden.

Hoe zit het met de toekomst van streektaalliteratuur? En is er nog markt voor streektaalliteratuur? Hoe komt een streektaalschrijver aan lezers en optredens? Wat zijn de tips en adviezen van andere auteurs om het eigen werk kwalitatief beter te maken? Terechte vragen wanneer de verkoop van boeken terugloopt en zelfs grotere boekhandels failliet gaan.

De conferentie is bedoeld voor schrijvers, uitgevers, redacteuren, streektaallezers en andere geïnteresseerden. Er is een ochtendprogramma, een lunch en ’s middags zijn er verschillende workshops te volgen.
U bent van harte welkom! Aanmelden kan via info@huusvandetaol.nl of door te bellen naar 0593-371010. De streektaalconferentie duurt van 10.00 tot 17.00 uur. De kosten voor deelname bedragen €15,- per persoon inclusief koffie en lunch.

Kijk hier voor het programma:

Download Programma Streektaalconferentie 2014.pdf
Download Programma2 Streektaalconferentie 2014.pdf

Terug naar nieuwsoverzicht