Nieuwsbericht

19jan Online streektoalplatform Webloug vernieuwd

De website voor Groningstalige activiteiten www.webloug.nl is vernieuwd en uitgebreid. De site heeft een vernieuwde vormgeving en nieuws over Groninger streektaalactualiteiten is nu terug te vinden in drie blokken: Muziek, Literatuur en Algemain. Op deze manier ligt de focus nog meer op de interesse van de individuele bezoeker. Informatie over Grunneger meziek staat in een afzonderlijke rubriek en met een eigen archief. De vernieuwde www.webloug.nl gaat 20 januari online.

Webloug is een initiatief van het Huis van de Groninger Cultuur en bestaat sinds januari 2012. Vanaf het begin is de website met een actueel overzicht van alle streektaalactiviteiten in Groningen een succes. In 2014 blijft het aantal bezoekers toenemen en meer en meer Groninger muzikanten, schrijvers, toneelgroepen, koren en instellingen melden hun activiteiten aan Webloug. Binnen de streektaalwereld is Webloug inmiddels een 'household name' geworden.

Naast de activiteitenkalender en de focus op Muziek, Literatuur en Algemain biedt de vernieuwde www.webloug.nl blogs, interviews en een overzicht van Grunneger schrijvers en muzikanten. Een nieuw onderdeel, in samenwerking met het Dagblad van het Noorden, is 'Gedicht van de week'. Hiervoor put de redactie uit twee eeuwen Groningse poëzie en bij ieder gedicht komt een link naar informatie over de betreffende dichter. Het gedicht komt ook elke dinsdag op de streektaalpagina Grunnegs Goud van het Dagblad van het Noorden te staan. Verder heeft Webloug enkele Groninger schrijvers en streektaalspecialisten gevraagd columns te schrijven voor de site. Er is intussen een mooi, divers groepje schrijvers verzameld die in en over het Gronings schrijven.

Door de bundeling van informatie op Webloug houdt www.grunnegermeziek.nl op te bestaan. De artikelen op deze site verhuizen naar www.webloug.nl. Webloug blijft actief op Twitter en Facebook. Like de Facebookpagina van Webloug en blijf op de hoogte van de nieuwste Groningstalige activiteiten.

Meld je op Webloug  aan voor de 'Gedicht van de Week-mail' en je ontvangt dan iedere dinsdag een Groninger gedicht in je mailbox.

 

Terug naar nieuwsoverzicht