Nieuwsbericht

07dec Lezing Imke Gerritsen over Groninger culinaire geschiedenis

Imke Gerritsen verzamelt culinair erfgoed, handgemaakt keuken gerei en de verhalen erachter. Culinair erfgoed heeft lange tijd niet de aandacht gekregen die het verdient. Maar de laatste jaren is er gelukkig volop belangstelling voor oude recepten en technieken. Zo staan er nu bijvoorbeeld al vier culinaire tradities op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed.

Vroeger runde Imke Gerritsen samen met haar moeder, Carolina Verhoeven, het Culinair Historisch Kookmuseum in Appelscha. Tegenwoordig verzorgt zij workshops, evenementen, catering en lezingen met haar bedrijf Culivents en het Culinair Erfgoed Centrum. Onlangs won ze de Dutch Collector Awards 2016. Woensdagavond 7 december geeft Imke Gerritsen in de hal van de Groninger Archieven een lezing over de Groninger culinaire geschiedenis.  Ze zal meer vertellen over Groningse tradities rondom voeding, en over geloof en bijgeloof rondom Groningse producten. En natuurlijk neemt zij ook wat te proeven mee.De lezing wordt georganiseerd door de Groninger Archieven in samenwerking met Levend Erfgoed Groningen.

Aanvang 20.00 uur (de zaal gaat open om 19.30 uur).
De lezing is gratis toegangelijk voor alle belangstellenden.

Voor meer informatie kijk op de website van de Groninger Archieven.

Dienstmeisje schilt aardappels bij familie Reinders, D.N. Reinders, 1895-1897. GrA (2138-7741) Dienstmeisje schilt aardappels bij familie Reinders, D.N. Reinders, 1895-1897. GrA (2138-7741)

Terug naar nieuwsoverzicht