Nieuwsbericht

11jan Grunneger Meziek - Nieuwe website voor de Groninger streektaalmuziek

Deze maand komt het Huis van de Groninger cultuur met een nieuwe website voor de streektaalmuziek. De website www.grunnegermeziek.nl biedt actuele informatie over streektaalmuziek en muzikanten die in de Groninger streektaalcultuur actief zijn. Muzikanten en bands kunnen zich op de nieuwe website zelf zichtbaar maken door onder meer via een blogfunctie eigen informatie en muziekmateriaal te delen, zoals muziek, foto’s en videoclips. Grunneger Meziek is een initiatief van het Huis van de Groninger Cultuur. Zij wil met deze website streektaalmuzikanten een nieuw verbindend en digitaal platform bieden en met de informatie een groter publiek interesseren voor Groningstalige muziek.

De nieuwe website www.grunnegermeziek.nl is in wording en wordt eind januari gelanceerd. Om de website onder de aandacht te brengen bij de muzikanten uit de streektaalcultuur organiseert het Huis van de Groninger Cultuur onder meer in samenwerking met Poparchief Groningen op zaterdag 25 januari een speciale streektaalmuzikantendag. Deze Grunneger Meziekdag is bedoeld als een studiedag. Streektaalmuzikanten en ook liedjesschrijvers kunnen gedurende de dag kennis maken met de nieuwe website en verschillende muziekworkshops volgen. Bij de Poparchief Groningen stand kunnen muzikanten Groningstalig muziekmateriaal aanleveren voor in het muziekarchief.

Belangstellenden voor de muziekdag en de workshops kunnen zich opgeven bij Lotte Kleijssen, t: 06-16872049 of e-mail grunnegermeziek@gmail.com

Terug naar nieuwsoverzicht