Nieuwsbericht

15mrt Geef je op voor de 22ste Grunneger Veurleescup

Stichting Kostverloren organiseert voor de 22e keer de Voorleeswedstrijd om de Grunneger Veurleescup. Deze Groningstalige voorleeswedstrijd voor is bedoeld voor leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs. Alle scholen in de provincie kunnen zich dus opgeven! Opgeven kan tot 10 februari.

Locatie, jury, presentatie, smakelijk gastoptreden

Op woensdagmiddag 15 maart 2017 om 13:00 uur (inloop 12:30 uur) wordt de Grunneger Veurleescup gehouden in het Der Aa-Theater in Groningen-stad, deze bijzondere wedstrijd. Juryleden zijn Jan van Baren (foto), winnaar van de vorige Veurleescup, Grunneger schriefster Annie van Dijken en het Rapduo Wat Aans (Rik Baptist en Teun Heuvel). De presentatie is in handen van schrijver/ publicist Fré Schreiber. Verder komt er een heel bijzondere voorlezer die bovendien ook eigen werk meeneemt, dat je kunt opeten. Proeven van zijn bekwaamheden voor alle deelnemers!

Prijzen
De winnaar van de eerste prijs ontvangt een bijzondere extra verrassing! Alle drie de prijswinnaars ontvangen een boekenpakket van de stichting Grunneger Toal en een verrassing van Het Huis van de Groninger Cultuur en natuurlijk een grote beker. Voor alle deelnemers is er een lutje prieske.

Informatie omtrent deelname: Bert Huizenga: 06 – 5112 9951 of bert.huizenga@kabel.netvisit.nl. Informatie algemeen: Jos Rietveld 06 – 2141 2963 of joshjrietveld@gmail.com
Meer informatie op de website van Stichting Kostverloren.

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht