Nieuwsbericht

27jun Drama achter de gevel: kijkje achter de gevels in een bloedstollende voorstelling

Dinsdag 17 juli  is de tentoonstelling Drama achter de gevel geopend in de hal van de Groninger Archieven. De tentoonstelling is een onderdeel van het project Drama achter de gevel, bedacht door het Noorderlijk Scheepvaartmuseum, de Groninger Archieven en het Groninger Museum.

Stadshistoricus Beno Hofman selecteerde negen onwaarschijnlijke verhalen die zich de afgelopen eeuwen achter historische gevels hebben afgespeeld. Verhalen die gaan over verboden liefde, epidemieën, een stadsbrand, een weggestuurde burgemeester en een gruwelijke moord, allemaal waargebeurd in onze stad en teruggevonden in de collectie van de Groninger Archieven.

Bekende Groningers waaronder Arno van der Heyden, Meindert Talma en Beno Hofman brengen deze drama’s tot leven in een bijzondere voorstelling. Op vijf geheime locaties in en om het Noordelijk Scheepvaartmuseum komen deze tragedies voorbij tijdens een spannende stadswandeling boordevol theater, muziek, film en poëzie.

Dit evenement vindt plaats op 9 dagen:

Donderdag 26 juni de try-out. Vrijdag 27 juni de première

En verder op zaterdag 28 juni, zondag 29 juni, woensdag 2 juli, donderdag 3 juli, vrijdag 4 juli, zaterdag 5 juli en zondag 6 juli.

De start is elke avond in het Scheepvaartmuseum, steeds om 20.14 uur.

Wil je dit meemaken? Een kaartje kost € 12,50 en verkrijgbaar via www.dramaachterdegevel.nl

De tentoonstelling Drama achter de gevel blijft staan tot en met 15 augustus.

Voor meer informatie kijk op de website van Drama achter de gevel.

Terug naar nieuwsoverzicht