Nieuwsbericht

30jun Datum 19e finale Pervinzioale Schriefwedstried bekend

Op vrijdag 21 november vindt de finale Pervinzioale Schriefwedstried plaats, de jaarlijkse provinciale proza- en poëziewedstrijd in het Gronings. Het initiatief van het Huis van de Groninger Cultuur en Stichting t Grunneger Bouk bestaat sinds 1995 en is bedoeld voor zowel volwassenen als kinderen. De wedstrijd stimuleert (amateur)schrijvers om zich verder te ontwikkelen in het schrijven in de Groninger taal. De jaarlijkse prijsuitreiking  is een mooie manier om Groningers van verschillende leeftijden bij elkaar te brengen en actief bezig te laten zijn met de Groninger taal. Dit jaar is het de 19e editie van de Pervinzioale Schriefwedstried. De finale vindt plaats in het gebouw van RHC Groninger Archieven in de stad.

Schrief joen verhoal in t Grunnegers
Durf jij de uitdaging aan te gaan? Stuur dan je gedicht of verhaal in het Gronings vóór 15 september 2014 naar info@grunnegercultuur.nl. Je mag zelf bepalen wat het onderwerp van jouw verhaal of gedicht wordt.  De inzending dient wel als Word-bestand in een aparte bijlage meegezonden te worden.

Dustoe ook mit?
Inzendingen kunnen tot 15 september 2014 gemaild worden naar info@grunnegercultuur.nl. Het verhaal of gedicht dient als Word-bestand in een aparte bijlage meegezonden te worden.

Kijk hier voor de wedstrijdreglementen en spellingsregels:
Download Schriefwedstried_2014.pdf
Download Spellingsregels.pdf

Terug naar nieuwsoverzicht