Nieuwsbericht

01feb 21e Grunneger Veurleescup

Deelnemers en jury van de Veurleescup 2015 Deelnemers en jury van de Veurleescup 2015

Stichting Kostverloren organiseert voor de eenentwintigste keer de voorleeswedstrijd om de Grunneger Veurleescup. Deze Groningstalige voorleeswedstrijd voor leerlingen uit de hoogste klassen van het basisonderwijs is met circa twintig enthousiaste deelnemers uit de hele provincie wederom vol.

Locatie, jury, presentatie, smakelijk gastoptreden

Op woensdagmiddag 16 maart 2016 om 13:00 uur opent het Der Aa-Theater in de stad Groningen de deuren voor deze bijzondere wedstrijd. Juryleden zijn Gerben Scholte, winnaar van de twintigste Veurleescup, Grunneger schriefster Annie van Dijken en Kasper Peters, Groninger stadsdichter die ook bekend is op basisscholen omdat hij op de plof over schrijven en poëzie komt praten. De presentatie is in handen van schrijver, publicist en BG-er Fré Schreiber. Verder komt er een heel bijzondere voorlezer die bovendien ook eigen werk meeneemt, dat je kunt opeten. Proeven van zijn bekwaamheden voor alle deelnemers!

Prijzen

De winnaar van de eerste prijs ontvangt een bijzondere verrassing, waarover nu natuurlijk nog niets bekend wordt gemaakt, omdat het een verrassing is. Alle drie de prijswinnaars ontvangen een beker en een jaarabonnement op het Grunneger tiedschrift Toal en Taiken. Later die week, op zaterdag 19 maart, mogen zij het eerste nummer hiervan in ontvangst nemen in informatiecentrum RHC Groninger Archieven, op de zevende Dag van de Grunneger Toal.

Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Kostverloren.

Bekijk hier het sfeerverslag van de Veurleescup 2015.

Silke van de Wardt van de St. Michaelschool in Groningen - hier met jurylid Fré Schreiber - wint de derde prijs tijdens de Veurleescup 2015.  Foto: Henk Scholte Silke van de Wardt van de St. Michaelschool in Groningen - hier met jurylid Fré Schreiber - wint de derde prijs tijdens de Veurleescup 2015. Foto: Henk Scholte

Terug naar nieuwsoverzicht