Nieuwsbericht

08okt 10 jaar Poparchief Groningen

Net als vorig jaar organiseert Poparchief Groningen  tijdens de Dag van de Groninger Geschiedenis een middag rond muziek en popcultuur in stad en provincie Groningen. Dit jaar is extra feestelijk vanwege het tienjarig bestaan van het Poparchief in november.

Er zijn optredens van Sherlock Telgt alias MC Sherlock, A Fugitive en The New Poor. Popjournalist Peter van der Heide geeft een lezing over het fotoboek 10 jaar Poparchief Groningen en er is een panelgesprek over de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Host van de middag is Ron Overbeek, die evenals vorig jaar vakkundig de presentatie ter hand neemt. Tussendoor zijn de meest uiteenlopende videoclips van Groninger bodem te zien en er is een expositie naar aanleiding van het te verschijnen muziekboek We Want More!, over de popcultuur in Groningen. Het boek komt eind november uit. Voor meer informatie kijk op de website van Poparchief Groningen.

Poparchief coördinator Gert Plas en het t-shirt archief van De Boegies. Poparchief coördinator Gert Plas en het t-shirt archief van De Boegies.

Terug naar nieuwsoverzicht