Contact

Contactformulier
  • E-mailadres

Routebeschrijving en parkeren

Het Huis van de Groninger Cultuur is gehuisvest in het pand van het RHC Groninger Archieven aan het Cascadeplein 4, vlakbij het NS Centraal Station.

Met de auto:
Met de auto komende vanaf de ringweg rijdt u op het Julianaplein in de richting van het Centrum/Station NS. Op het Emmaviaduct slaat u linksaf (rechtsaf is richting NS-station) en komt u op de Emmasingel. Hier neemt u direct de eerste afslag links en gaat u het Cascadeplein op.

Komende vanuit de richting Drachten
Wanneer u met de auto vanuit de richting Drachten komt, rijdt u op het Julianaplein rechtdoor. Vervolgens neemt u de eerste afslag richting Helpman. Aan het eind van de afslag slaat u linksaf de Hereweg op, richting centrum. Deze rijdt u helemaal uit tot aan het kruispunt. Hier slaat u linksaf richting NS station. Als u het NS Station voorbij bent gaat u op het volgende kruispunt rechtdoor en neemt u de eerste afslag links naar de Groninger Archieven/Cascadeplein.

Kortste route vanaf station:
U loopt het perron af langs de achterkant van het stationsgebouw (u gaat het stationsgebouw dus niet in). Hierbij heeft u het stationsgebouw aan uw rechterzijde. Vervolgens loopt u langs het spoor en het fietspad onder het Emmaviaduct door. Na het viaduct gaat u rechts de trap op en vervolgens loopt u onder het gebouw door. U bent nu op het Cascadeplein gearriveerd. Aan uw rechterhand vindt u op nummer 4 het RHC Groninger Archieven.

Vanaf het NS Hoofdstation:
U loopt het stationsgebouw uit (aan de voorkant van het gebouw) en gaat dan naar links richting het kruispunt met stoplichten. U steekt hier recht over. U volgt het voetpad tot de volgende voetgangersoversteekplaats. Hiervoor slaat u links af. U bent dan op het Cascadeplein. Aan de linkerkant neemt u de trap omhoog (naast de slagbomen) en u loopt dan langs de gevels van de even nummers aan het Cascadeplein, tot nummer 4.

Parkeren
Op afspraak is een parkeerplaats beschikbaar op het parkeerdek van de Groninger Archieven. Alternatieve parkeergelegenheid is er aan de Zaanstraat. Vanaf deze parkeerplaats loopt u het viaduct op. Links van het viaduct ziet u het gebouw van het RHC Groninger Archieven.

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de activiteiten van Het Huis!