van 29-03-2014 tot 28-04-2014

Tentoonstelling De Rijke smaak van de 19e eeuw - Borg Verhildersum

 ‘Men neme Edzard Tjarda van Starkenborgh en zijn kersverse echtegenote Aleida, woonachtig op Verhildersum in 1820, Panorama De Marne, met verschillende gastconservatoren over landbouw op het Hoogeland, kabinetten over o.a. conserveren, suiker en cichorei, en een landgoed vol met “vergeten” fruitrassen, landbouwgewassen en Groninger Blaarkoppen. Goed roeren en zacht laten sudderen, voeg een snufje muziek, een mespuntje kunst en een theelepel moderne media toe voor extra smaak. Serveren met workshops, exposities en veel evenementen. Dit is het smakelijke recept van de presentatie op Landgoed Borg Verhildersum te Leens voor komend jaar. Bon appetit!’

In samenwerking met diverse gastconservatoren zoals biologische boer Ale Havinga en fotograaf Reyer Boxem worden in borg Verhildersum en de Museumboerderij in Leens culinaire bijzonderheden van de regio gepresenteerd. Onder meer Arnold Veeman, Marlene Bakker en Swinder zetten speciaal voor deze expositie recepten uit de 19e eeuw op muziek. Daarnaast is er meer informatie over het project Onze Spullen 2.0, over de verhalen en herinneringen achter de objecten in de collectie.

Het hele Verhildersum landgoed toont de verscheidenheid van de eetcultuur in de 19e eeuw. Op de maandelijkse streekmarkt worden ambachtelijke producten van regionale producenten aangeboden, en ook in Grand café en restaurant ’t Schathuys heerst de Rijke smaak van het Groningen van de 21ste eeuw. In ’t Schathuys worden ook wisselexposities gehouden aansluitend bij dit thema. Het thema door het seizoen heen worden opgediend met workshops en evenementen. De expositie is tot stand gekomen door bijdragen van onder andere het Huis van de Groninger Cultuur.

De expositie loopt tot en met 1 november 2014

Kijk voor meer informatie op de website van Verhildersum

Terug naar agendaoverzicht