Theatergroep Waark

Theatergroep WAARK wordt in 1973 opgericht op initiatief van de Groningse Stadsschouwburg. WAARK, waarvan de naam ontleend aan de eerste productie geschreven door Simon van Wattum, brengt uitsluitend Groningstalig theater met een streven naar een hoog artistiek niveau. De acteurs zijn amateurs, maar voor de productie en regie worden professionele krachten ingezet.
De producties zijn te zien op podia door de gehele provincie en stad Groningen, en op aanvraag ook daarbuiten. In de jaren 1976 tot 1983 krijgt WAARK bekendheid met drie producties van stukken van Bertolt Brecht. Deze theaterproducties worden door de Groningse Stadsschouwburg en later door De Voorziening ondersteund. Sinds 1985 is WAARK zelfstandig en heeft het een grote variëteit aan theaterproducties op de Groningse podia gebracht.

WAARK heeft onder meer grote bekendheid gekregen door theaterproducties Scholten Zienent, Ripperda, Haardloper Huzengoa (2012) en De Nije Man (2013). In december 2013 viert WAARK Stadsschouwburg zijn veertig jarig bestaan met een speciaal programma en een voorstelling van de Nije Man.

Website WAARK