Oader

Oader is 12 december 2016 online gegaan. Met Oader is er weer een nieuw Groningstalig literair tijdschrift, een online podium voor nieuwe Grunneger literatuur. Nadat Tiedschrift Krödde vorig jaar december haar laatste nummer uitbracht zijn er plannen ontwikkeld voor een nieuw tijdschrift. Aardig is te vermelden dat Oader mede mogelijk gemaakt is met het geld dat nog in kas was bij Krödde. Zo krijgt het nieuwe podium een zetje in de rug van het oude.

Ga naar www.oader.nl en lees bijvoorbeeld de eerste vier bijdragen: gedichten van Henk Puister en Eldert Ameling en verhalen van Bé Kuipers en Reinder Willem Hiemstra.

De bedoeling is dat er iedere week nieuwe teksten geplaatst worden. Oader wordt, doordat het gratis en voor iedereen gemakkelijk toegankelijk is, gezien als een logische stap in de ontwikkeling en verspreiding van proza en poëzie van een goed niveau in de streektaal. De redactie van Oader bestaat uit: hoofdredacteur Tonko Ufkes, redacteur Hindry Schoonhoven en Jan Glas die redacteur en webmaster is.

Lees Oader-nieuws en aankondigingen op de Facebookpagina: https://www.facebook.com/tiedschriftoader/ en meld je via de thuuspagina van Oader aan voor de nieuwsbrief.

Stuur je Grunneger teksten naar de redactie: tiedschriftoader@gmail.com