Dag van de Groninger Geschiedenis

Het Huis van de Groninger cultuur werkt jaarlijks mee aan de programmering en organisatie van de De Dag van de Groninger Geschiedenis (DGG). Dit historisch evenement maakt onderdeel uit van de Maand van de Geschiedenis en vindt in oktober plaats in de nationale ‘Week van de Geschiedenis’ .

Erfgoedorganisaties presenteren zich tijdens de jaarlijkse Informatiemarkt. Foto: Marij Kloosterhof Erfgoedorganisaties presenteren zich tijdens de jaarlijkse Informatiemarkt. Foto: Marij Kloosterhof

Het Huis werkt in de organisatie van deze themadag samen met RHC Groninger Archieven, de Cultuurhistorische Vereniging Stad & Lande, GAVA, Noordelijk Scheepvaartmuseum, Groninger Forum Bibliotheek en  het Groninger Museum. De Dag van de Groninger Geschiedenis brengt erfgoed- en andere culturele organisaties samen onder meer tijdens de aan het evenement gekoppelde boeken- en informatiemarkt. De belangstelling voor de dag is groot en jaarlijks trekt de themadag  een paar duizend bezoekers uit stad, provincie en daarbuiten.
Tijdens de Dag zijn er tal van activiteiten die jaar lijks gekoppeld zijn aan een landelijk thema. Op 14 oktober vindt de 31ste editie van de Dag van de Groninger Geschiedenis plaats met als thema Geluk. Op het programma staan onder meer voorstellingen, lezingen, muziek, stadswandelingen, depotrondleidingen, een tentoonstelling, een informatiemarkt en een boekenmarkt.

Voor meer informatie kijk op de website van de Dag van de Groninger Geschiedenis.

Voorproefje Aletta de Musical van GOOV muziektheater tijdens DGG 2013.  Foto: Marij Kloosterhof Voorproefje Aletta de Musical van GOOV muziektheater tijdens DGG 2013. Foto: Marij Kloosterhof